29 Temmuz 2016 Cuma

Protein Tozu Sarkma Yapar Mı?

besin takviyesi

Fitness sporuna yeni başlayan bir çok insan bu sporda bir süre sonra supplement kullanma ihtiyacı duyar. Bu gelişimin devam etmesi için ve kasların daha fazla büyüme ve gelişme gösterebilmesi için oldukça önemlidir. Supplement kullanımında ise en popüler ve en bilindik olanı protein tozlarıdır. Ancak ülkemizde malesef bu tozlar ile ilgili bir çok safsata mevcut. Bunları ilaç olarak algılayanından tutun da sarkma yapmasına kadar bir çok yalan yanlış bilgi mevcut piyasada.

Ancak öncelikle şunu söylemeliyim ki kaslar sarkan bir doku değildir. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve bu konuyu çok iyi bir örnek ile açıklayacağım sizlere. Şimdi kurban bayramında hayvan kesiminde bulunmuşsunuzdur muhakkak. Oradaki etleri ve yağları tartarken yağların hacimsel olarak daha fazla yer kaplamasına rağmen o kadar da ağır olmadığını görmüşsünüzdür. Uzun lafın kısası arkadaşlar vücutta sarkan bir şey varsa o da yağdır, kaslar sarkmaz.

Protein tozları sizin kas gelişiminizi destekler, yağ gelişimini değil. Dolayısıyla da protein tozları sarkma yapmaz. İsterseniz 10 yıl kullanın sonra birden bırakın. Yinede hiç bir şey olmaz. Çünkü protein tozları besin değil besin takviyesidir ve insan besinsiz yaşamını sürdüremez. Yani siz protein tozu kullansanız da kullanmasanız da zaten vücudunuza belirli bir miktar protein alacaksınız. Protein tozu sadece ağırlık kaldıran insanların daha fazla protein ihtiyacı duymasından dolayı piyasa sunulan bir üründür. Peynir altı suyundan üretilir. Peynir yiyince nasıl kaslarımız sarkmıyorsa protein tozu kulllanınca da kaslarımız sarkmaz.

Bu Yazılarımız da İlginizi Çekebilir





Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.

1 yorum so far

Ortaokul çocuklarıyla iletişim kurar gibi benzetmelerle bir yere varılamaz hocam. Protein tozunun içinde iki aminoasit var ve bu aminoasitler hücre zarı çeperini yavaş yavaş tıkar çünkü aslında alınmaması gereken iki aminoasittir. Bu tıkanıklık 40 50 li yaşlarda hücre bölünemelerini yavaşlatıp yenilenmeyi azaltacaktır. Bu nedenle protein tozu karbonhidrat tozu gibi takviyeler etkisini çok rahat gösterse de ki ben de kullanıyorum zararı reddedilemez. Ileri düzey biyoloji bilmekle spor salonunda biyoloji öğrenmek arasında fark var. Ben kullanın yada kullanmayın demem ama zararı kesinlikle var bunun garantisini veririm. Isteyen araştırabilir bu aminoasitleri ancak lütfen spor yada suplament sayfalarından değil de daha kaliteli adamların olduğu yerlerde araştırın. Teşekkürler