15 Ekim 2016 Cumartesi

Whey Protein Mi Casein Protein Mi?

whey ve casein

Vücut geliştirme ile uğraşan fakat beslenme konusunda bilgisiz olan çok sayıda insan var. Herkes proteinlerin bu sporda ne kadar önemli olduğunu bilir fakat çoğu protein çeşitlerini bilmez. Daha sonra supplement satın almaya gittiğinde karşısına iki tane seçenek çıkar. Whey protein ve Casein protein.

Eğer protein tozu almaya karar verdiyseniz ve hangi proteinin ne işe yaradığını bilmiyorsanız yazımızı okumaya devam etseniz iyi edersiniz.

Whey Protein Nedir?

Whey proteini, kana hızlı karışan protein çeşitidir. Bir çok besinin içerisinde de bulunmaktadır. Ancak sporcular için bazen besinlerden elde ettiği protein yeterli gelmeyebilir. Bu gibi durumlarda whey protein kullanılabilir.

Ne Zaman Kullanmalıyım?

Sabah kalktığınız zaman, antrenmandan önce,antrenmandan sonra ya da yorucu bir günün ardından eve geldiğiniz zaman kullanabilirsiniz. 

Doğru zamanlarda kullandığınız zaman etkisi çok daha fazla olacaktır. Antrenmandan önce kullandığınız protein tozu daha iyi bir antrenman çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

Casein Protein Nedir?

Casein proteini, kana yavaş karışan protein çeşitidir. Bazı besinlerin içerisinde bol miktarda bulunmaktadır. Hayvansal gıdalarda daha çok bulunmaktadır. Ancak sporcular normalden daha fazla proteine ihtiyaç duyduğu için çoğu zaman besinlerden aldığı casein proteini yeterli gelmeyebilir.

Ne Zaman Kullanmalıyım?

Akşam yatmadan önce, güne başlarken veya antrenmandan bir saat veya iki saat önce kullanılabilir. Kana yavaş karıştığı için vücudun besinsiz kalacağı durumlarda kullanılması daha uygundur. Bu nedenle antrenmandan önce ve yatmadan önce kullanılmasını tavsiye ederim.

Hangisini satın almalıyım?

İkisininde özelliklerini ve kullanım yöntemlerini okudunuz. Artık biliyorsunuz. Kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda hangisine ihtiyacınız varsa onu kullanın. Ben ikisini de almanız taraftarıyım. Çünkü her ikisininde kullanım zamanları farklı. Ama eğer yeterince paranız yoksa ve sadece birini alacaksanız seçiminizi whey proteininden yana kullanmanızı tavsiye ederim.

Antrenman öncesinde alacağınız whey protein ile vücudunuzu antrenmana daha iyi hazırlayabilirsiniz. Ayrıca psikoljik olarak da whey protein kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.

Ayrıca whey proteinini süt ve muz ile karıştırdığınız zaman çok daha etkili bir sonuç alabilirsiniz. Çünkü sütün içerisindeki proteinin yüzde yetmişi casein proteinidir. Siz süte whey protein ve muz eklediğiniz zaman hem whey protein oranını arttırmış olursunuz, hem de her iki protein çeşidinden de yeterince almış olursunuz. Ayrıca bu karışıma bir de yulaf ezmesi eklerseniz tadından yenmez. Hem karbonhidrat hem de protein bakımından her türlü antrenmana hazırlar sizi.

Proteinleri HardLine'den almanızı tavsiye ederim. Hem kalitelidir hem de uygundur.

Bu Yazılarımız da İlginizi Çekebilir





Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.