4 Nisan 2017 Salı

Protein Tozuna Ne Zaman Başlamalıyım?

besin takviyesi

Vücut geliştirmeye yeni başlayan kişiler tarafından oldukça sık sorulan bir sorudur. İstedikleri sonuca daha hızlı ulaşmak isteyen kişiler ve çok daha iyi bir görünüme kavuşmak isteyen kişiler genellikle bu soruyu düşünüp dururlar. Hal böyle iken sporcular da bir an önce supplement kullanmaya başlamak istiyor. Fakat bir yandan da ne zaman kullanmaya başlamaları gerektiğini bilmediklerinden çekiniyorlar.

Bu yazımda size protein tozu başta olmak üzere supplement kullanımına ne zaman başlamanız gerektiğine dair bir zaman dilimi vermeyeceğim. Şu kadar zaman sonra başlayın demek saçma olur. Çünkü herkesin antrenmanı ve beslenmesi farklı. Kimi bu sporu ciddiye alırken kimileri zaman geçirmek için öylesine antrenmana gidiyor ve beslenmesine dikkat etmiyor. Bu nedenle herkesi aynı kefeye koyup 3 ay sonra, 5 ay sonra başla demek çok saçma olur.

Aşağıda vermiş olduğum soruları yanıtlayarak kendinizin protein tozu başta olmak üzere supplement kullanmaya hazır olup olmadığınızı bulabilirsiniz.

Ne Kadar İyi Besleniyorsunuz?

Bildiğiniz gibi supplementler besin takviyesidir. Besin değildir. Bu nedenle besin takviyesi alabilmek için ilk önce beslenmeyi doğru bir şekilde yapabilmek gerekir. Doğru bir beslenme programı uygulamalı ve uyguladığınız bu program sayesinde belirli bir kas kütlesi elde etmelisiniz. Ancak bu şekilde vücudunuza uygun ve doğru bir beslenme uyguladığınızı anlayabilirsiniz.

Not : Eğer uzun süredir bu spor ile ilgileniyorsanız ve beklediğiniz sonuçları elde edemediyseniz hatayı besin takviyesi kullanmamakta aramayın. Ya beklentiniz çok yüksektir, ya da yeterince düzgün beslenememiş ve düzgün antrenman yapamamışsınızdır.

Ne Kadar Verimli Antrenman Yapıyorsunuz?

Vücudumuzun antrenman yaptıktan sonra normal bir bireyden daha fazla besin öğesine ihtiyaç duyar. Çünkü siz antrenman sırasında belli bir enerji yakmışsınızdır ve kaslarınızın onarılması ve gelişmesi için fazladan vücudunuza besin ve besin takviyesi almanız gerekir.

Ancak eğer sizin yaptığınız antrenman yeterince verimli değil ise bu sizin yeterince kalori yakamadığınız ve kaslarınızı yeterince zorlayamadığınız anlamına gelir. Eğer siz bu durumda besin takviyesi kullanırsanız boşuna kullanmış ve paranızı sokağa atmış olursunuz. Besin takviyesi kullanmanız için verimli bir antrenman yapmanız gerekmektedir.

Vücudunuz Ne Düzeyde?

Aynalar yalan söylemez. Aynaya bakın ve objektif bir şekilde vücudunuzun nasıl olduğuna bir bakın. Eğer spor yapmadan önceki haliniz ile şimdiki haliniz arasında gözle görülür bir fark varsa bu sizin bu spordan az çok anlıyor olduğunuz anlamına gelir. Bu aşamadan sonra besin takviyelerine ufaktan başlayabilirsiniz. Zaman ile sayılarını da arttırabilirsiniz.

Umarım yazı faydalı olmuştur. Merak ettiğiniz başka konular varsa yorum bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

Bu Yazılarımız da İlginizi Çekebilir





Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.