4 Haziran 2016 Cumartesi

Protein Tozu Sütle Mi Suyla Mı İçilir?

besin takviyesi

Protein tozu kullanan insanların kafasını oldukça karıştıran bir soru ile karşınızdayım. Neşeli Günler filmindeki limon mu sirke mi muhabbeti geldi aklıma. Orada da fikir çatışması vardı aynı burada olduğu gibi.

Şimdi konumuza dönecek olursak, protein tozlarının su ile kullanımı ve süt ile kullanımının avantajları ve dezavantajları mevcuttur.

Dolayısıyla kullanım zamanları farklılık gösterir. Bunları da hesaba katarak hangisinin size uygun olduğunu seçebilir ve ona göre kullanabilirsiniz.

Protein Tozunun Süt İle Kulllanımı

Sütün içerisindeki protein casein proteinidir. Yani kana daha yavaş karışan bir protein çeşididir. Dolayısıyla antrenman öncesinde kullanmak biraz daha mantıksız olacaktır. Ancak yatmadan önce kullanmak veya sabah kalktığınız zaman kullanacaksanız süt ile kullanmak en mantıklısı olacaktır. Sabah kullandığınızda yavaş sindirildiği için size gün boyu protein sağlayacaktır. Gece kullanımda ise size bütün bir gece boyunca protein sağlayacaktır ki bu çok önemlidir. Çünkü kaslar dinlenirken, yani uyurken gelişmekte ve büyümektedir.

Bu kullanıma uygun protein çeşidi casein proteinidir.

Protein Tozunun Su İle Kullanımı

Su kana hızlı karışan bir maddedir. Antrenman öncesinde kullanacağınız protein tozunu su ile karıştırmak en mantıklı seçenek olacaktır. Antrenman esnasında açığa çıkacak protein ihtiyacının bir an önce karşılanması için su ile karıştırmak gerekmektedir. Süt ile karıştırıldığında antrenman bittikten sonra anca sindirilmeye başlar. Bu da sizin antremanlarınızdan alacağınız verimi düşürür. Ancak yinede unutulmamalıdır ki hazırlayacağınız protein shake asla suyun yerini tutmaz. İçinde su olsa bile. Yani siz yinede antrenmanlarınızda yanınıza bir miktar su almalısınız.

Bu kullanıma uygun protein çeşidi whey proteindir.

Not : Yanlış zamanlarda kullanımının bir zararı yoktur. Sadece protein tozlarından alacağınız verimi arttırmak amacıyla hazırlanmış bir makaledir.

Bu Yazılarımız da İlginizi Çekebilir




Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.