27 Aralık 2015 Pazar

Protein Tozları Ne Zaman Kullanılır?



besin takviyesi

Vücut geliştirme sporda proteinler vazgeçilmezdir fakat bazı günler yeterince protein alamadığımız durumlar olabilir. Bu gibi durumlarda protein tozlarına ihtiyaç duyarız.

Protein tozları whey ve kazein olmak üzere ikiye ayrılır. Whey proteinler kana hızlı bir şekilde karışırken kazein proteininin kana karışması biraz zaman alır. Bu nedenle kullanım zamanları değişir.

İşte protein tozlarının kullanılması gereken zamanlar;

alarm ertelemeSabah Uyanır Uyanmaz : Uyandıktan sonra vücudunuz aç durumdadır.Uzun süredir protein almadığınız için vücudunuz kaslarınızı korumak amacıyla hızlı sindirilen bir protein kaynağına ihtiyaç duyar.Hızlı sindirilmesi vücudumuzun ve kaslarımızın hemen beslenmesini sağlar.

Bu noktada hem hızlı hem de yavaş sindirilen bir protein tozu kullanmak iyi bir fikirdir.Bu, yumurta ve peynir ya da whey/kazein proteini toz karışımı gibi katı bir protein kaynağı ile whey protein içeceği olabilir. Hızlı sindirilen protein vücudun pozitif azot dengesine hızla ulaşmasını sağlar ve iyi bir kas gelişmesi için bir gün izin alır.


antrenmanAntrenmandan Önce : Antrenman öncesi öğününüz siz antrenman yaparken vücudunuzda pozitif azot dengesini koruyacaktır. Antrenmandan önce whey protein  veya whey / kazein protein karışımı almanız, antrenman aşamasında vücudunuzu ve kaslarınızı besleyecektir.

Antrenmandan Sonra : Antrenman sonrası için, sabah yapılacak ilk iş ile aynı yaklaşımı benimsemelisiniz. Antrenmandan sonra toparlanmanıza yardımcı olması için ve yorulan ve acıkan kaslarınızı beslemeniz için vücuda hızlı karışan, whey protein kullanmalısınız.


Öğün Arası : Gün boyunca alınan düzenli protein takviyesi öğünleri ve atıştırmalıklar, kazein ya da yumurta proteini gibi yavaş sindirilen proteinler arasından seçilmelidir.İki ana öğün arasında alınan yavaş sindirilen protein, vücudunuzun gün boyunca pozitif azot dengesini korumasını ve sürekli kaslarınızın beslenmesini sağlar.

gece uykusuGece Yatmadan Önce : Yatmadan önce yavaş sindirilen bir protein takviyesi almak, uyurken azot dengenizi azami seviyeye çıkarır.Vücut gece büyüme hormonu salgıladığından vücudunuzu gece beslemek gelişim için çok önemlidir.Kaslar dinlenirken gelişir ve bu dinlenme süresi içinde protein desteği şarttır. Bu sebeple Kazein proteini uyumadan önce en iyi tercihtir.

Bu Yazılarımız da İlginizi Çekebilir





Not : Vücudunuzun protein ihtiyacının tamamını protein tozlarından karşılamamalısınız. Protein tozları adı üstünde bir besin takviyesidir ve asla gerçek besinlerin yerini tutamaz. Gerektiğinden fazla kullanmayınız. Herşeyin fazlası zarardır.

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.

2 yorum

whey protein izole hidrolize ve konsentre olarak 3 grupta ele alırk,izole sıfır şeker sıfır yağ ve sıfır karbonhidrat ile emilimi en yüksek proteindir,cfm ise cok daha yükek aminoasit değerleri vardır...hidrolize yarışmacı arkadaşlar için önerilir..konsentre zyıf kütle yapmak isteyen arkadşlar tercih ederse daha verimli olur.

Bilgilendirici yorumunuz için teşekkürler.