29 Temmuz 2016 Cuma

Karın Kaslarındaki Asimetri Giderilir Mi?

yamuk karın kası

Bir çok insanın mağdur olduğu ve bunun yanlış çalışma programından kaynaklandığını düşünen arkadaşlar var. Karın kasları, yani sixpacklerde adından da anlaşılacağı üzere 6 adet baklava dilimine benzer kas bulunur. Fakat bu kasları bazen diğer insanlardan daha farklı gözükebilir. Karın kaslarımız aynı parmak izimiz veya yüzümüz gibi diğer insanlarınkinden farklıdır. Yani herkesin karın kasına kimse karışamaz.

Yanlış Çalışmadan Dolayı Kasların Şekli Değişmez

Etrafta bir çok insan asimetri sorunun kasları yanlış çalıştırılmasından kaynaklandığını savunuyor. Belki kollar veya bacaklar için bu söylenebilir ancak karın kasları için böyle bir durum söz konusu değildir. Yani siz sadece sağ kolunuzu çalışırsanız sağ kolunuz sol kolunuza göre genetiğinizin el verdiği kadar daha kaslı gözükecektir. Ancak karın kasları için bu geçerli değildir. Yanlış çalıştım, kaslarımı yırttım gibisinden düşüncelere kapılmayın, karın kasları yanlış çalışmadan dolayı asimetrik bir hale gelmez.

Antrenmanlar İle Bu Görüntü Giderilir Mi?

Malesef ne kadar sıkı çalışırsanız çalışın bu görüntüyü gideremezsiniz. Bu sizin genetiğiniz ile alakalıdır. Vücunuzdaki kasları şekillendiremezsiniz sadece geliştirebilirsiniz ve büyütebilirsiniz. Ancak bu durumdan çok fazla şikayetçi iseniz yağ oranınızı biraz daha yükselterek bir nebze de olsa bu görünümün üstünü örtebilirsiniz. Ancak şu da unutulmamalıdır ki asimetrik karın kasları daha karakteristik durur ve sizin sandığınız kadar da kötü bir görünümleri yoktur. Aynı zamanda bu sorun bir çok insanda olduğu için sizde olması absürt durmayacaktır.

Şu yazımız da dikkatinizi çekebilir : Evde Yapılabilecek Karın Egzersizleri 

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.