Vücut geliştirme sporcuları için yumurta vazgeçilmez bir protein kaynağıdır. Ancak sürekli olarak yumurta yemek bir süre sonra tat bakımından sizi zorlayacaktır. Farklı tarifler uygulayarak yumurtanızı daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Bugünde o farklı tariflerden biri olan poşe yumurta tarifini sizler ile paylaşmak istiyorum.
Poşe Yumurta Malzemeleri
- Su
- Yumurta
- Tuz
- Baharatlar
Poşe Yumurta Besin Değerleri
Kalori : 72 kcal
Karbonhidrat : 0,36 gr
Protein : 6,26 gr
Yağ : 4,74 gr
Poşe Yumurta Nasıl Yapılır?
- İlk önce bir tencerede suyu kaynatın. Suyun kalınlığı 4-5 parmak kadar olmalı.
- Su kaynadıktan sonra altını iyice kısın.
- Yumurtayı kaynayan suyun içerisine atın. Bu esnada sarısının patlamamasına dikkat edin.
- Kaynar suyun içerisinde duran yumurta yaklaşık 2-3 dakika içerisinde kayısı kıvamında olacaktır.
- Daha sonra suyun içerisinden alın ve tabağa yerleştirin. Üzerine baharatlar ilave ederek afiyetle tüketebilirsiniz.
Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.