1 Haziran 2021 Salı

Fırında Et Tarifi

fırında et hazırlanışı


Lezzetli bir et hazırlamanın birden fazla yolu vardır. Kızartabilir, sote yapabilir veya haşlayabilirsiniz. Kas gelişiminiz için spor salonunda olduğunuz kadar mutfakta da iyi olmalısınız. Bugün sizlere pratik bir şekilde hazırlayabileceğini fırında et tarifini vereceğim.


Fırında Et Malzemeleri


  • 120gr. Antrikot
  • Domates
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Not : Ayrıca eti pişirmek için bir fırın kağıdına ihtiyacınız olacak.

Fırında Et Besin Değerleri


Kalori : 228 kcal
Karbonhidrat : 0 gr
Protein : 24 gr
Yağ : 14 gr


Fırında Et Nasıl Yapılır?


  • Etinizi düz bir zemine koyun ve iyice dövün.
  • Fırın kağıdınızı tepsiye koyun ve eti yerleştirin
  • Etinizi zeytinyağı ile yağlayabilir ve baharatlarını ekleyebilirsiniz.
  • Bol sulu bir domatesi ince dilimler halinde kesip etinizin üzerine yerleştirin.
  • Fırın kağıdı ile etin ve domateslerin üzerini kapatın. 
  • Önceden ısıttığınız fırının (200 derece) içerisine tepsiyi yerleştirin.
  • Yaklaşık 10-15 dakika içerisinde etiniz pişmiş olacaktır. Afiyet olsun.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.