24 Eylül 2018 Pazartesi

Kuru Fasulye Tarifi

kuru fasulye nasıl yapılır

Türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasına olan, pilav, soğan ve cacığın yanına yakışan kuru fasulye tarifimiz bugün sizlerle. Oldukça besleyici özelliklere sahip kuru fasulye protein değeri en yüksek baklagillerden biri. Üstelik oldukça da hesaplı. Bu da onu spor severler tarafından favori yemek haline getirmeye yetiyor.

Kas gelişimi için artan protein ihtiyacını karşılamanın en hesaplı ve en leziz yollarından biri. Üstelik hazırlanması çok zor değil. Siz de bu tarifi okuduktan sonra evinizde gönül rahatlığıyla kuru fasulye hazırlayabilirsiniz.

Kuru Fasulye Malzemeleri

  • 2 Su Bardağı Kuru Fasulye (Önceden Islatılmış Olmalı)
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Biber
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 4-5 Bardak Sıcak Su
  • Tuz

Kuru Fasulye Besin Değerleri (Bir Porsiyon Değerleri)

Kalori : 260 kcal
Karbonhidrat : 27 gr
Protein : 18 gr
Yağ : 4 gr

Kuru Fasulye Nasıl Hazırlanır?

  • Kuru fasulye hazırlamaya ilk önce soğandan başlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Bunu yaparken gözleriniz biraz yanabilir. 
  • Daha sonra biberleri de doğrayın ve ikisini de bir miktar yağ ile birlikte düdüklü tencereye koyun. 
  • Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ve ardından salçayı ekleyin. Onlar kavrulmaya devam ederken fasulyenin suyunu süzün ve tencereye ekleyin. 
  • Sıcak suyu ve tuzu da tencereye ekledikten sonra artık kuru fasulyeyi kaynamaya alabilirsiniz. Sıcak suyun miktarı fasulyelerin üzerini bir miktar geçecek kadar olmalı. Soğuk su kullanmayın.
  • Kaynama işlemi yaklaşık 30 dakika sürmelidir ve bu işlem düdüklü tencere içerisinde yapılmalıdır. Bu süre kullandığınız ateşin miktarı ve fasulyenizin kalitesine göre farklılık gösterebilir. 
  • 30 dakikanın sonunda fasulyelerini kontrol edin. Eğer çok sert kalmışlarsa 10 dakika daha pişirebilirsiniz.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Not : Düdüklü tencerem yok veya kullanmayı bilmiyorum diyorsanız normal tencerede de kuru fasulye hazırlayabilirsiniz. Ancak bu şekilde pişirme süreniz daha uzun olabilir. Yine de tercih size kalmış.

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.