23 Ağustos 2017 Çarşamba

Mustafa Yıldız Kimdir?

mustafa yıldız vücut geliştirme

Estetik vücutlar köşemizde bu haftaki konumuz Mustafa Yıldız. 1993 yılında Sakarya'da doğdu. Spor hayatına futbol ile başlayan Mustafa, daha sonra Judo ile devam etti. Ancak talihsiz bir bisiklet kazası sonucu omuzunu sakatladı. Doktoru Yıldız'a evde yapabileceği basit ağırlık egzersizleri ile kısa sürede kendisini toparlayabileceğini söylemiş. Bunun akabinde Mustafa yaptığı ağrılık antrenmanlarından oldukça olumlu sonuçlar almış ve vücut geliştirme sporunu sever hale gelmiş.

Sakarya Üniversitesi Spor Akademisi'nde okuyan Yıldız, vücut geliştirmenin yanı sıra tenis, yüzme, profesyonel masörlük ve hentbol gibi branşlarda da kendini geliştirmiş. Ancak tabii ki onun gönlünde taht kuran spor her zaman için vücut geliştirme olmuş.

2016 yılında Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Milli Takım Seçmelerinde boy gösteren Mustafa Yıldız Gençler Türkiye Şampiyonu olarak Türkiye'yi Avrupada temsil etmeye hak kazandı. Daha sonra ise Wabba World dünya şampiyonasında kendi sikletinde şampiyonluğu kimselere bırakmadı.

2017 yılında ise Nac World Champıonshıp dünya şampiyonasında ikinci, Wbbf European Champıonshıp Avrupa Şampiyonası'nda kendi sikletinde birinci olarak bayrağımızı bir kez daha dalgalandırdı.

Mustafa Yıldız'ın Vücut Geliştirme Yarışmalarında Elde Ettiği Dereceler

  • 2016 Türkiye Şampiyonu
  • 2017 Wabba World Champion
  • 2017 Nac World Second Palace
  • 2017 Wbbf European Champion

Mustafa Yıldız aynı zamanda uzaktan eğitim hizmeti de sunuyor. Eğer siz de bir profesyonel yardımı ile çalışmak ve vücudunuzu geliştirmek istiyorsanız burayı tıklayarak Mustafa Yıldız'ın kişisel web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sitede bulunan öğrenci değişimleri bölümüne göz atarak Yıldız ile çalışan kişilerin değişimine tanıklık edebilirsiniz.

Mustafa Yıldız 180 boya ve 105 kilo vücut ağırlığına sahip. Yarışma dönemlerinde sikleti tutturmak için 100 kilonun altına düşüyor. Bu kadar düşük yağ oranı ile bu denli bir kas kütlesine sahip olması onun ne kadar profesyonel olduğunu gösterir cinsten.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Türkiye'de böyle sporcuları görmek beni gururlandırıyor. Heykel gibi adam. Umarım vücut geliştirme kariyerinde zirveye doğru yol alır."

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.