23 Şubat 2017 Perşembe

Fitnesscılar İçin Ucuz Protein Kaynakları

fiyatı uygun proteinler

Vücut geliştirme ile uğraşan kişiler normal bireylerden çok daha fazla proteine ihtiyaç duyar. Bu protein açığını kapatmak için ise çok daha fazla besin tüketmeleri gerekir. Ancak bu artan besin ihtiyacı ile birlikte maddi anlamda da giderlerimiz artmakta ve çoğu zaman bu ihtiyaçlarımızı karşılayamayacak duruma gelebiliyoruz. Bunun önüne geçebilmemiz için ise ucuz protein kaynaklarına yönelmekten başka çaremiz kalmıyor maalesef.

Bu yazımda fitnesscılar olarak ihtiyacımız olan proteini en ucuz ve uygun yollardan nasıl karşılayabileceğimizi anlatacağım. Bir kaç besin öğesi fiyatı ve içerdiği protein miktarı ile diğerlerinden biraz daha fazla ön plana çıkıyor. İşte o besinler;

Yumurta : Kahvaltılarda başı çeker. Bir çok profesyonel sporcu yumurtaları koli ile tüketir. Bu adamların bir bildiği varmış demek ki, çünkü yumurtanın tanesi 50 kuruş ve tanesinde 13 gram protein bulunuyor.

Tavuk : Hayvansal protein kaynağı vücut geliştirme için oldukça önemli. Ancak artan kırmızı et fiyatları malum. Bu sebeple fiyat olarak daha uygun olan tavuk etine yönelmenizi tavsiye ederim. Tavuk etinin 100 gramında yaklaşık 25 gram protein bulunuyor ve fiyatı 12 lira.

Yulaf : Karbonhidrat, protein ve lif bakımından oldukça zengin olan yulafın 100 gramında 12 gram protein bulunuyor ve 500 gramlık paketi yalnızca 5 lira.

Süt : İçerisinde bolca yavaş sindirilen protein çeşidinden olan casein proteini bulunan bu besin öğelerinin 100 gramında 3,5 gram protein bulunuyor ve 1 litrelik paketi 3 lira.

Yoğurt : Tıpkı sütte olduğu gibi yoğurtta da casein proteini bol miktarda bulunur. 100 gramında 10 gram protein bulunan yoğurdun 2 kiloluk fiyatı ise yalnızca 8 lira.

Ton Balığı : Konserve şeklinde satılmakta olan ton balığının 100 gramında 23 gram protein bulunur. Ayrıca orta boy bir ton balığı konservesinin fiyatı (markaya göre değişebilir) yaklaşık olarak 3 lira.

Lor Peynir : Tad olarak pek sevilmese de çeşitli tariflerle oldukça lezzetli bir hale getirebilir. 100 gramında 12 gram protein bulunan lor peynirinin 500 gramlık bir paketi ise 5 lira.

Fasulye : Hazırlamasını bilen için oldukça lezzetli ve iyi bir protein kaynağı. 100 gramında 18 gram protein bulunuyor ve kilosu yaklaşık 10 lira civarı.

Not : Yazımı günümüzün fiyatlarını değerlendirerek yazdım. İlerleyen zamanlarda bu fiyatlarda değişiklikler olabilir.

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.