22 Şubat 2017 Çarşamba

Sivilceler Nasıl Geçer?

pürüzsüz cilt için yapılması gerekenler

Fitness sporu ile uğraşan kişilerin bir çoğu bu spora daha iyi görünmek ve fit bir vücuda kavuşmak için başlıyor. Ancak iyi görünmek sadece fit bir vücut ile olmuyor maalesef. Yaptığınız kasları daha iyi sergileyebilmek için vücudunuzda sivilcelerin olmaması ve cildinizin doğal ve pürüzsüz görünmesi gerekir. Peki vücudunuzdaki sivilcelerden nasıl kurtulabilirsiniz?

Bu sorunun cevabını vermeden önce sivilcelerin neden çıktığını ve bunu neyin tetiklediğini bulmamız gerekiyor.

Sivilceler Neden Çıkar? : Sivilceler cilt yağının gereğinden fazla üretilmesi, ölü deri hücrelerinin dökülmesi ve bakteri birikimi olarak sıralanabilir. Bütün bular derinizdeki gözenekleri tıkar ve sivilce oluşumuna neden olur.

Sivilce Problemi Genellikle Kimlerde Görülür? : Ergenlik dönemindeki bireylerde, annesinde veya babasında sivilce problemi olan kişilerde ve cildi yağlı olan bireylerde görülebilir. Aynı zamanda vücut temizliğine gereken önemi göstermeyen kişilerde de sivilce problemi ortaya çıkabilir.

Sivilcelerin Artmasını Tetikleyecek Unsurlar Nelerdir? : Hormonel artışlar, kullanılan ilaçlar, yanlış ve eksik beslenme(fast food vb), kozmetik ürünleri ve makyaj. Ayrıca çıkan sivilceleri patlatmak, hem daha fazla çıkmasına sebebiyet verir, hem de ileride kalıcı izler bırakabilir.

Not : Kadınlara üzülerek söylüyorum ki, sivilcelerini kapatmak için yaptıkları makyaj onların daha da fazla çıkmasına sebep oluyor.

Şimdi sivilcelerin neden çıktıklarını ve neyin tetiklediğini öğrenmiş olduk. Şimdi asıl konumuza dönelim. Sivilceler nasıl geçer?

Dengeli Beslenin ve Bol Su İçin

Her şeyin başı beslenme. Yediğiniz şeyler sizin nasıl bir görüntüye sahip olacağınızı belirler. Eğer siz fast food, yağlı yiyecekler ve şeker miktarı yüksek besin ve içecekler ile besleniyorsanız sivilceli göbekli biri olursunuz. Bunları tüketip kaslı ve sivilceli bir vücut hayali kurmayın. İlk önce bu besin öğelerini hayatınızdan çıkarın ve günde en az 2 litre olmak kaydıyla bol sıvı tüketin.

Nemlendirici Kremler Kullanın

Cilt tipinize uygun nemlendirici kremler kullanabilirsiniz. Bu sayede sivilcelerin sayısında azalma ve tamamen kurtulma söz konusu olabilir.

Duş Alın ve Yüzünüzü Yıkayın

Yazımızın başında sivilcelerin oluşumlarının yağlı cilt tipinde daha fazla görüldüğünden bahsetmiştik. Eğer cildiniz çabuk yağlanan bir yapıya sahipse normal birinden çok daha sık banyo yapmalı ve çok daha sık yüzünüzü yıkamanız gerekir. Ayrıca şunu da belirtmeliyim, cildinizdeki yağ su ile çıkmaz. Yüzünüzü yıkarken sabun kullanmalı ve duş alırken muhakkak banyo lifi kullanmalısınız.

Önemli Uyarı : Vücut temizliği cildinizi kızartacak düzeyde veya canınızı acıtacak seviyede olmamalı. Özellikle banyo liflerini kullanırken gereğinden sert ve bastırarak yaparsanız bu sizin sivilcelerinizin daha da artmasına sebebiyet verebilir.

Kıllarınızı Kısaltın

Vücudunuzun ve derinizin daha rahat nefes alabilmesi adına vücut kıllarınızı ve özellikle saçınızı ve sakallarınızı kısaltabilirsiniz. Bu sayede cildiniz daha rahat nefes alır ve saçlarınız daha geç yağlanır. İlk etapta bu işlem sizin sivilcelerinizi daha görünür bir hale getirse de uzun vadede sivilcelerinizdeki azalma sizi mutlu etmeye yetecektir.

Giydiğiniz Kıyafetleri ve Yastık Kılıfınızı Sık Sık Değiştirin

Cildinizdeki yağ kıyafetlerinize bulaşabilir ve bu kıyafetleri uzun süre giymek sivilcelerinizin artmasına yol açar. Ayrıca yastığınızın kılıfı da gerek saçınızdaki yağdan, gerekse cildinizdeki yağlardan dolayı çok çabuk kirlenebilir. Bu nedenle sık sık değiştirmelisiniz.

Doktorunuza Başvurun

Eğer yukarıdaki yöntemleri uygulamanıza rağmen bir sonuç alamadıysanız veya sivilceleriniz normalden çok daha fazla ise ve kaşınmaya, kızarıklığa yol açıyor ise muhakkak bir uzmana başvurmalısınız.

Not : İnternetten bulduğunuz yemek tarifine benzer karışımları evde hazırlayıp yüzünüze sürmeyin. Her insanın cilt tipi ve yapısı farklıdır. Başkası için iyi gelen bir karışım sizin sivilcelerinizi daha da fazla artmasına yol açabilir.

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.