3 Şubat 2016 Çarşamba

Lat Pulldown Nasıl Yapılır?

sırt kası egzersizi

Sırt kasları üçgen bir vücut için olmazsa olmazdır. Daha düzgün bir duruşa ve daha iyi bir görünüme kavuşabilmemiz için sırt kaslarını ihmal etmemeliyiz.

Sırt kaslarını geliştirmek için birçok hareket mevcuttur. Her hareket sırtın farklı bir bölümünü çalıştırır ve hepsini koordineli bir şekilde çalıştırmamız gerekmektedir.

Bu hareketlerin en önemlilerinden biri olan Lat Pulldown yapılışı itibari ile ikiye ayrılır.Birinde bar göğüse doğru çekilirken, diğerinde enseye doğru çekilir. Bu şekilde sırtımızın farklı kısımlarını çalışmış oluruz.

sırt kası çalıştırmaLat Pulldown (Göğse Çekiş):

Lat pulldown hareketini yapmak için gerekli istasyona oturulur, bacaklar sabitlenir. Yukarıda bulunan bar geniş bir biçimde tutulur. Zaten tutulması gereken yer barın şekli itibariyle göze çarpmaktadır. Sırt düz, vücut dik ancak hafifçe geriye yaslanır vaziyettedir. Çene yukarı doğru kaldırılmış, bakışlar yukarıdadır.

Doğru şekilde konumlandıktan sonra bar göğse doğru nefes verilerek çekilir. Göğse değdirilmeden ancak göğsün yakınında 1 saniye bekletildikten sonra nefes alarak yavaşça bırakılır. Bıraktığımız nokta uzanabildiğimiz en uzak yer olmalıdır.

enseye çekiş
Lat Pulldown (Enseye Çekiş):

Lat pulldown hareketinin bir çeşidi de ‘enseye çekiş’ hareketidir. Burada tek fark vücudumuzun yere dik olması ve barın enseye çekilmesidir.

Diğer tüm vücut geliştirme hareketlerinde olduğu gibi lat pulldown hareketinde de çalışan bölgeyi hissetmek ve vücudu sabit tutup yalnızca kolları hareket ettirmek oldukça önemlidir.

Yanlış yapılması durumunda sakatlıklara yol açabilir. Ağır setlere girmeden önce iyi ısındığınızdan emin olun.

Diğer Sırt Kası egzersizlerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.