Tavuk eti vücut geliştirme sporcuları tarafından oldukça sık tercih edilen bir protein kaynağıdır. Hesaplı ve lezzetli bir protein kaynağı oluşu tavuğu oldukça popüler kılmıştır. Hal böyle olunca tavuk eti ile hazırlanan tariflerin çeşitliliği de oldukça önem kazanıyor. Bugünde farklı bir tavuk tarifi ile karşınızdayız. Eminim hepiniz yaprak sarmasına ve dolmaya bayılırsınız. Bu tarifimiz adından da anlaşılacağı üzere yapılış şekli itibari ile yaprak sarmasına oldukça benzemektedir. Lafı fazla uzatmadan hemen tarife geçelim, işte tavuk sarma hazırlamak için yapılması gerekenler;
Tavuk Sarma Malzemeleri
- Tavuk Göğüsü (600 gram)
- Cheddar Peyniri (6 Dilim)
- Ispanak
- Kırmızı Biber
- 3 kaşık Zeytinyağı
- Tuz
- Baharatlar
Tavuk Sarma Besin Değerleri(1 Porsiyon İçin)
Kalori : 224 kcal
Karbonhidrat : 0.2 gr
Protein : 26 gr
Yağ : 12 gr
Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?
Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
Not : Dilerseniz görsel amaçlı üzerine susam da ekleyebilirsiniz.
Kalori : 224 kcal
Karbonhidrat : 0.2 gr
Protein : 26 gr
Yağ : 12 gr
Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?
- İlk önce fırını açın ve 200 dereceye sabitleyin. Fırın ısınana kadar tavuk göğüsünü ince bir şekilde (yaklaşık 1 cm kalınlıkta olacak kadar) kesin.
- Daha sonra içerisine ıspanak, peynir ve biberi ekleyerek sarın. Normal sarma yapar gibi açılmayacak şekilde hazırlayın.
- Daha sonra üzerine yağ ve baharatlardan oluşturduğunuz karışımı sürün ve kürdanı sarmaya batırın. Bu sayede dağılmadan pişirebilirsiniz.
- Malzemeler bitinceye kadar aynı işleme devam edin ve sarmaları önceden ısıttığınız fırına atın.
- Yaklaşık 20-25 dakika içerisinde hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
Not : Dilerseniz görsel amaçlı üzerine susam da ekleyebilirsiniz.