Sulu ev yemekleri kadar faydalı ve lezzetli hiçbir şey yoktur. "Bu fasulye 7.5 lira" repliği ile de bilinen taze fasulye tarifimiz bu gün Fit Tarifler kategorimizde. Eğer evinizde bu tarz yemekler yapacak biri yoksa üzülmeyin, zira taze fasulye tarifimiz sayesinde oldukça lezzetli bir fasulye yemeği hazırlayabilirsiniz. Bunun için sadece gerekli malzemeleri almanız ve tarifi uygulamanız yeterli. İşte taze fasulye tarifimiz;
Taze Fasülye Malzemeleri
- Yarım Kilo Taze Fasulye
- 2 Adet Domates
- 1 Adet Soğan
- Salça
- Sarımsak
- Sıvı Yağ
- Kırmızı Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Taze Fasülye Besin Değerleri
Kalori: 130 kcal
Karbonhidrat : 9 gr
Protein : 5 gr
Yağ : 8 gr
Taze Fasülye Nasıl Yapılır?
- İlk önce fasulyeleri temizleyin ve kırın. Fasulyelerin uç kısımları alınmış ve kılçıklarından ayrılmış olmalı.
- Daha sonra soğanı küp küp kesin, sarımsakları ince ince dilin ve domatesleri rendeleyin. Domateslerin kabukları önceden soyulmuş olsun.
- Soğanları ve biberleri bir tencerede kavurun. Soğanlar biraz pembeleşince fasulyeleri de içerisinde atın ve biraz daha kavurma işlemi devam etmeli.
- Daha sonra önceden rendelemiş olduğumuz domatesi ve sarımsağı da tencereye ekleyin. Birazda sıcak su ekleyerek fasulyeyi pişirmeye bırakabilirsiniz.
- Pişirme işlemi yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Ara kontroller yaparak fasulyenin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
Not : Dilerseniz patatesli, tavuklu, etli veya zeytinyağlı olarak da hazırlayabilirsiniz.