Pastırması ile meşhur ilimiz Kayseri'nin mutfağı da bir o kadar meşhur. Türk yemeklerinin tadı ise dillere destan. Bu günde o tariflerden biri ile karşınızdayız. Vücut geliştirmecilerin gözdesi yumurta ile Kayserililerin gözdesi pastırma bir araya gelince ortaya enfes bir tat çıkmış. Her ne kadar et fiyatlarından dolayı maliyeti biraz fazla olsa tadı gerçekten muazzam. İşte Pastırmalı Omlet Tarifimiz.
Pastırmalı Omlet Malzemeleri
- 2 Adet Yumurta
- İnce Doğranmış pastırma
- Sıvı Yağ
- Tuz ve Karabiber
Pastırmalı Omlet Besin Değerleri (75 gr)
Kalori : 165 kcal
Karbonhidrat : 1 gr
Protein : 13 gr
Yağ : 12 gr
Pastırmalı Omlet Nasıl Hazırlanır?
- Pastırmaları ince dilimler halinde doğrayın.
- Bir kabın içine 2 yumurtayı, karabiberi ekin ve çatalla iyice karıştırın. Dilerseniz çırpmadan ve sarısını patlatmadan da hazırlayabilirsiniz.
- Pastırmaları çok az yağ ile kavurun ve üzerine çırptığınız yumurtalar dökün.
- Daha sonra tavanın sapından tutup sallayarak pastırmalı omletinizi pişirin. Bir iki dakika sonra ters yüz ederek her iki yönünü de kızartın.
- Çevirirken artistik hareketler yapıp yumurtayı mahvetmeyin. Daha sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.