Sporcular yumurtayı oldukça sık tüketirler. Hatta 1 günde 30 tane yumurta yiyen vücutcuları duymuşsunuzdur. Yumurtanın 100 gramında yaklaşık 13 gram protein vardır. Bu kadar çok yumurta tüketmeniz gerekirken bu yumurtaların hepsini aynı tarifte ve aynı çeşitte yapmak intihar olur. Bir yerden sonra sıkılırsınız. Bu nedenle sürekli farklı tarifler uygulamak gerekebilir. Bu tarifte sizin için bir farklılık olması açısından mantarlı omletin nasıl yapıldığını anlatacağım. Umarım beğenirsiniz.
Mantarlı Omlet Malzemeleri
- 3 adet yumurta
- 50 gram kültür mantarı
- 1 kaşık kırmızı pul biber(isteğe bağlı)
Mantarlı Omlet Besin Değerleri
Enerji : 250 kcal
Karbonhidrat : 15 gr
Protein : 25 gr
Yağ : 10 gr
Mantarlı Omlet Nasıl Yapılır?
- Mantarları güzelce temizleyin ve soyun.
- Daha sonra mantarları küp küp veya dilim dilim kesin
- Mantarları teflon bir tavaya çok az miktarda yağ ile birlikte ekleyin.
- Yumurtaları temiz bir kabın içerisine kırın ve çırpın.
- Çırpılmış yumurtaları hali hazırda pişmekte olan mantarların üzerine koyun. Bu aşamada dilerseniz pul biber veya başka baharatlar ekleyebilirsiniz.
- Omletiniz yaklaşık 5 dakikaya hazır olur. Afiyet olsun.
Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.