Vücut geliştirme ile uğraşıyorsanız spor salonunda iyi olduğunuz kadar mutfakta da iyi olmalısınız. Protein içeriği yüksek yemekler hazırlayabilmek yüksek ağırlıklar kaldırmak kadar önemlidir. Bugün ki tarifimizde hazırlaması oldukça pratik olan ve yüksek protein içeren tavuk göğüsü tarifimizi sizlerle paylaşacağım. 100 gramında 22 gram protein barındıran tavuk göğüsü kaslarınızın gelişimi için gereken proteini sağlamanıza yetecektir. İşte leziz bir tavuk göğüsü hazırlamak için gerekli malzemeler;
Tavuk Göğüsü Malzemeleri
- Tavuk Göğüsü
- Yağ
- Kırmızı Toz Biber
- Yarım Çorba Kaşığı Kekik
- Sarımsak (tercihe göre kullanılabilir)
Tavuk Göğüsü Besin Değerleri (100 gr)
Kalori : 120 gr
Karbonhidrat : 0 gr
Protein : 22 gr
Yağ : 3,6 gr
Tavuk Göğüsü Nasıl Yapılır?
- Sosunu hazırlamak için 1 yemek kaşığı yağı, kekik ve kırmızı toz biberi bir kaba koyuyoruz. Dilerseniz sarımsak veya farklı bir baharat ekleyebilirsiniz, tercih sizin.
- Yarım çay bardağı suyla geniş bir kaba alıp üzerine yıkayıp yağlarını temizlediğimiz tavuk göğüslerini baharatların bulunduğu kaba ekliyoruz.
- Tavuk göğüsünün terbiyelenmesi için 10 - 15 dk kadar bekletiyoruz.
- Daha sonra geniş bir tavaya dizdiğimiz tavukları az yağda kızartıyoruz.
- Ateşin gücüne göre pişme süresi farklılık gösterebilir. Yaklaşık 10 - 15 dk yeterli olacaktır. Afiyet olsun.
Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.