30 Mart 2017 Perşembe

Ronnie Coleman Kimdir?

dünyanın en kaslı adamı

Ronnie Coleman 1964 doğumlu ABD'li profesyonel vücut geliştirmecidir. Mr.Olympia tarihinin en çok şampiyonluk kazanan ismidir. Tam 8 kere Mr.Olympia seçilmeyi başarmıştır. Spor ile çok küçük yaşlarda tanışmıştır. Gençlik yıllarında orta defans oyuncusu olarak futbol oynamıştır. O zamanlarda polis olmak isteyen Coleman, polis okulunu bitirmiş ve polis memuru olarak işe başlamış.

ronnie coleman kaslarıColeman'ın yakın arkadaşlarından biri olan subay Gustavo Arlotta, ondaki genetiğin farkına varmış ve vücut geliştirme üzerine kariyer yapması gerektiğini söylemiştir. Arkadaşının bu tavsiyesine kulak veren Ronnie Coleman vücut geliştirme yarışmalarına katılmak için hazırlanmaya başlamış.

Başlarda hobi olarak yaptığı bu spor onun için bir işe dönüşmüş. Yarışmalara katılmış ve çoğu zaman açık ara farkla şampiyon olmuştur.

Ronnie Coleman ilk kez 1998 yılında Mr.Olympia olmuştur ve 2005 yılına kadar bu ünvanı kimseye kaptırmamıştır. Daha sonra 2006 yılında bu ünvanı Jay Cutler kazanmıştır. Çok sert antrenmanlar yaptığı bilinen bir gerçektir. Coleman'ın bacak antrenmanlarında 1 ton bastığına dair şehir efsaneleri vardır. Ne kadar doğru, ne kadar gerçek tartışılır.

Bu arada bilen bilir, Ronnie Coleman Türkiye'yi ziyaret etmiş, Seda Sayan ve Saba Tümer gibi ünlü isimlerin televizyon programında konuk olmuştur. YouTube'da araştırırsanız o videolara ulaşabilirsiniz.

Ronnie Coleman Boy ve Kilosu

Ronnie Coleman 180 cm boya ve 130 kilo vücut ağırlığına sahip. Ayrıca göğüs ölçüsü 152 cm ve kol ölçüsü 60 cm dir.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Ronnie Coleman vücut geliştirme tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Onun gibisi bir daha gelmez. Onun zamanında olan ve onunla birlikte antrenman yapan kişiler gerçekten çok şanslı..."

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.

2 yorum

Seda sayan programına çıktığını görüyorsun 1 ton bastığı videoyu mu göremiyorsun admin bey yaz youtube'a orda var

Evet o videoda oldukça etkileyici. 1 ton ağırlığı kaldırabilmek gerçekten büyük bir maharet. Kendisine o konuda ayrı bir hayranlığım var.