9 Mart 2017 Perşembe

Jay Cutler Kimdir?

mr olympia şampiyonları

Jay Cutler Amerikalı bir profesyonel vücut geliştiricidir. 1973 senesinde Massachusetts'te doğmuştur. Toplamda dört defa Mr.Olympia ünvanını almaya hak kazanmıştır. Kerry ismindeki eşi ile Las Vegas'ta hayatına devam etmektedir.

Sporla küçük yaşta tanışmış ve genetiğinin vücut geliştirme sporuna yatkın olduğunu fark etmiş. Zamanla vücudunu geliştirmiş ve çeşitli yarışmalara katılmış. İlk unvanını 2000 yılında "2000 IFBB Night of Champions" olarak almıştır. Bu gibi yarışmalarda iyi dereceler elde eden Jay Culter'in asıl hedefi bir çok vücut geliştirmecinin de hayali olan Mr.Olympia ünvanıdır elbette.

Ronnie Coleman'ın 8 sezondur elinde tuttuğu Mr.Olympia birinciliğini 2006 yılında Jay Culter almıştır. 2 sezon ard arda birinci olduktan sonra 2008 sezonunda ünvanı Dexter Jackson'a kaptırmış ve 2009 yılında tekrar 2 sezon ard arda birinci olmuştur. Daha sonrasında ise tahtı Phil Heath'a devretmiştir.

Ayrıca şunu da belirtmeden geçmemek gerekiyor. Jay Cutler zamanında Phil Healt'ı bir vücut geliştirme yarışmasında görmüş, oldukça beğenmiş ve onun soyunma odasına giderek onunla sohbet etmiştir. Sohbeti sırasında onun genetiğinin çok iyi olduğunu ve ona sponsor bulabileceğini söylemiştir. Ayrıca bununla da kalmayıp kendi bilgi ve tecrübelerini Phil Healt'a aktarmış ve bir nevi hocası olmuştur. Ancak bütün bunları yaparken Phil'in onu tahtından indireceğini hesaba katmış mıdır bilemeyiz.

Gelelim bu devasa adamın vücut ölçülerine. Jay Cutler 177 cm boya ve 130 kilo vücut ağırlığına sahip. Göğüs ölçüsü 147 cm, kolları 55 cm ve beli 86 cm'dir. Mr.Olympia'ya yakışır rakamlar.

Ayrıca Jay Cutler 2008 yılında Türkiye'ye gelerek Bostancı Kültür Merkezi'nde poz gösterisi yapmış ve sevenleriyle buluşmuştur. Bunun yanı sıra Beyaz Show adlı eğlence programına da konuk olmuş ve vücudunu sergilemiştir.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Vücudu da karakteri de on numara bir insan. En sevdiğim Mr.Olympia'lar arasındadır. Almış olduğu ünvanı sonuna kadar hak etmiş birisidir. Ayrıca kendisi gibi diğer vücut geliştirmecilere yardımcı olması gerçekten takdire şayan"

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.