16 Mart 2017 Perşembe

Phil Heath Kimdir?

mr olympia birincisi

Phil Heath profesyonel bir vücut geliştirmecidir. Seattle, Washington'da yaşamını sürdüren Phil, spor ile küçük yaşlardan beri ilgilenmiştir. Tam adı Phillip Jerrod Heath'dır. Lise yıllarında basketbolla arası iyi olan Phil Heath, boyunun kısa olması neticesinde bu spor dalında çok fazla başarılı olamayacağını anlamış ve vücudunun daha yatkın olduğunu düşündüğü vücut geliştirme sporuna başlamış.

Muazzam genetiği sayesinde kısa zamanda iyi bir vücut yapmayı başarmış. Ayrıca basketbol oynadığı zamanlardaki vücudu bile bir çok vücut geliştirmeciyi kıskandırır nitelikte.

Kısa zamanda iyi bir vücuda sahip olan Phil, 2002 yılında NPC yarışmasında hem kilosunda hemde Owerall'da birincilik kazanır. Daha sonra ise 2003 NPC Colorado State yarışmasında esas hayatını değiştirecek bir olay ile karşılaşır. Jay Cutler onun için soyunma odasına gelir. Onun genetiğini çok beğendiğini ve bu sporda oldukça başarılı bir yere geleceğini söyler.

 Bunu söylemekle de kalmaz, Phil'e sponsorluk konusunda da yardımcı olur. Aynı zamanda antrenman, beslenme ve bildiği tüm bilgi ve tecrübelerini Phil ile paylaşır. Ancak Jay Cutler bütün bunları yaparken hali hazırda kendi elinde olan dünyanın en iyi vücutçusu ünvanını kendi yetiştirdiği Phil'in elinden alacağını tahmin etmiş midir orası da ayrı bir konu tabii ki.

Gelelim bu dev adamın vücut ölçülerine. 110 kilo vücut ağırlığına ve 175 boya sahip. Ayrıca 137 cm göğüs, 56 cm kol, 91 cm bel kalınlığına sahip. Oldukça güzel rakamlar. Mr.Olympia'ya yaraşır düzeyde.

Phil Heath motivasyon videosunu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Phil Heath resmi olarak yeryüzündeki en kaslı adamdır ve vücudu gerçekten oldukça estetiktir. Ancak yine de eski Mr.Olympia'lar kadar başarılı bulmuyorum kendisini. Eski zamanlardaki sporcular şimdi yarışıyor olsa kendisi ilk 5'te bile göremezdik. Yine de kazandığı ünvanı sonuna kadar hak ediyor."

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.