26 Eylül 2020 Cumartesi

Naim Süleymanoğlu Kimdir?

naim süleyamoğlu

Naim Süleymanoğlu 1967 doğumlu dünyaca ünlü halter sporcusudur. Cep Herkülü olarak da bilinmektedir. Bulgaristan Kırcaaili'de dünyaya geldi. Spor kariyeri boyunca birçok dünya rekoru kırarak adını tüm dünyaya duyurmayı başardı.


Halter sporuna 9 yaşındayken başladı. 15 yaşında Brezilya'da düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nda iki altın madalya kazanarak şampiyon oldu. On altı yaşında yine rekor kırarak şampiyon oldu. Bu başarısı ile halter tarihinde en genç dünya rekortmeni unvanını aldı. 


Kariyeri boyunca üç adet Olimpiyat Altın Madalyası, yedi adet Dünya Şampiyonluğu ve altı adet Avrupa Şampiyonluğu elde etmiştir. Tam 46 kez dünya rekoru kırmıştır. 1984 yılında (16 yaşındayken), silkme kategorisinde vücut ağırlığının üç katını kaldıran ikinci halterci olarak tarihe geçti.


naim süleymanoğlu
Spor hayatı başarılarla dolu olan Naim'in özel hayatında ise yaşadığı bazı trajik olaylar mevcuttur. Yaşadığı ülkede görmüş olduğu baskı ve siyasi olaylar onu psikolojik olarak epey yıpratmıştır. Ancak bu dezavantajı sporda bir motivasyonu kaynağı olarak kullanabilmiş ve dertlerini bir halter misali kaldırarak büyük başarılara imza atmıştır. 

Konu hakkında daha fazla bilgi için Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmini izleyebilirsiniz.

Naim Süleymanoğlu Kaldırdığı En Yüksek Ağırlıklar

Koparma: 152.5 kg (1988, GDR)
Silkme: 190,0 kg (1988, GDR)
Toplam: 342.5 (1988, GDR)


Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu Filmi

Naim Süleymanoğlu'nun başarılarını ve yaşadığı trajik olayları konu alan bir film çekilmiştir. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu adlı bu film iyi bir gişe başarısı elde etmiştir. Filmde Naim Süleymanoğlu'nu Hayat Van Eck adlı oyuncu canlandırmıştır.

Naim Süleymanoğlu Boy ve Kilosu

Naim Süleymanoğlu 1.47 cm boya ve 60 kg vücut ağırlığına sahiptir. Aktif olarak spor yaptığı yıllarda yağ oranı düşük seviyelerdedir. Olimpiyatlarda siklet olarak en düşük 56 kiloda, en yüksek ise 64 kiloda yarışmıştır.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Boyuna ve kilosuna rağmen oldukça yüksek ağırlıklar kaldırması onun sadece fiziki olarak değil, maneviyatta da çok güçlü bir insan olduğunu gösterir, çünkü bazı ağırlıklar kas ile değil, yürek ile kaldırılır."


Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.