1 Ocak 2018 Pazartesi

Boy Uzatmak Mümkün Mü?

boy uzatma egzersizleri

Başta vücut geliştirme salonları olmak üzere bir çok spor merkezinde "boy uzatma" terimi led levhalar ve tabelalarla insanlara gösterilir. Bu çoğunluk ile kıza boylu insanlar olmak üzere bir çok insanın dikkatini çekmiştir. Peki gerçekten boy uzatmak mümkün mü? ve boyumuz ne kadar uzayabilir? gibi soru başlıklarını hemen incelemeye başlayalım.

Boy Uzatmak Mümkün Mü? : Öncelikle şunu söylemeliyim ki vücut geliştirme ve diğer bir çok spor dalı boyunuzun uzamasına katkı sağlar. Dolayısıyla evet, boyunuzu uzatmak mümkündür.

Doğduğunuz günden itibaren genetiğinizde kodlanmış bir boy vardır ve vücudunuz bu kodlara göre hareket eder. Dış etkenler ise boyunuzun uzamasına katkı sağlayabildiği gibi tam tersi olarak boyunuzun uzamasını engelleyebilir. Zararlı alışkanlıklar, vücuda zararlı besinler tüketmek ve daha bir çok dış etken gelişim çağında boyunuzun uzamasına olumsuz yönde katkıda bulunacaktır.

Ancak yukarıda da altı çizili bir şekilde bahsettiğim gibi yaptığınız spor dalı sadece boyunuzun uzamasına destek olur. Tek başına sizin boyunuzu uzatamaz. Sağlıklı bir beslenme ve düzenli antrenmanlar ile uzun vadede boyunuzun uzamasına destek olursanız bu sizin spor yapmayan ve düzgün beslenmeyen haliniz ile yaklaşık 3-5 santimlik bir fark oluşturacaktır. Tabii bu gelişim çağındaki bireyler için geçerli.

Peki Gelişimini Tamamlamış Yetişkin Bireyler Boylarını Uzatabilir Mi?

Bu mümkün değildir. Vücudun gelişimini tamamlamasının ardından vücudunuz olması gereken seviyeye gelir. Bu aşamadan sonra çeşitli egzersizler veya besinler ile boyunuzu uzatamazsınız. Ancak size iyi bir haberim var, yapacağınız bir kaç hile, taktik ve hareketle boyunuza fazladan bir kaç santim kazandırabilirsiniz.

1.Yağ Oranını Düşürmek : Yağsız bir vücut sizi olduğunuzdan daha az kilolu gösterecektir. Bu da vücut ölçülerinizin daralması ve daha uzun görünmenize katkıda bulunur.

2.Yüksek Topuk : Ayakkabılarınızın tabanlarını büyük tutmak da size fazladan 2 cm kazandırabilir.

3.Saç Modelinizi Değiştirmek : Saçınızı boyunuzu uzun gösterecek şekilde optimize etmek daha uzun boylu hissetmenize olanak tanır.

4.Esneme ve Gerilme Hareketleri : Bu tip hareketleri düzenli olarak yapmak da boyunuzun hissedilir seviyede uzamasına katkıda bulunacaktır.

Esneme Hareketleri ile ilgili yazımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

5.Dik Bir Duruş : Bu oldukça önemlidir. Omurganızın duruş pozisyonu doğru olduğunda asıl boyunuz ortaya çıkar. Günlük hayatta bir çok insan yanlış oturuş ve yanlış duruş pozisyonları nedeniyle boylarının olması gerekenden çok daha azını kullanabilirler. Bu özellikle kısa boylu insanlarda oldukça önemli bir sorundur.

Bu maddelerden dördünü de hayatınızda uyguladığınız takdirde gerçekten boyunuzda gözle görülür bir farklılık olacaktır ve bu fark çevreniz tarafından hemen fark edilecektir. Basit şeyler bazen çok büyük farklılıklar yaratabilir. Eğer bu da yeterli gelmez ise aya çıkabilir veya astronot olabilirsiniz. Bir kaç ay uzayda yaşamış astronotlar dünyaya geldikleri zaman boyları fazladan bir kaç santim artıyormuş.

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.