5 Eylül 2016 Pazartesi

Fitness Zengin Sporu Mu?

Fitness Zengin Sporu Mu?

Çevremdeki bir çok insan tarafından fitness'ın zengin sporu olduğuna dair yorumlar alıyorum. Ancak bu ne kadar doğru, ne kadar yanlış tartışılır. Bu konu hakkındaki benim görüşüm ise şöyle;

Evet. Gittiğiniz spor salonuna para ile gidiyorsunuz. Daha iyi ve daha büyük spor salonları daha pahalı. Ancak şöyle bir gerçek var, imkanlarınızın iyi olması sonuçlarında iyi olacağı anlamına gelmez. Zengin bir insan sahip olmak istediği çoğu şeyi para ile satın alabilir. Ama satın alamayacağı bazı şeyler vardır. Onlardan biride kaslı ve fit bir vücuttur elbette. Bir markete veya mağazaya gidip bana kaslı bir vücut verin diyemezsin. Veya hali hazırda iyi bir vücudu olan bir sporcuya gidip vücudunu satın almak istiyorum diyemezsiniz. İyi bir vücuda giden yol, acı ter ve gözyaşıdır.

"Fitness'da başarıya giden kestirme bir yol yoktur."

Beslenme Sorunu

Et fiyatları ortada. İnsanlar her istediği besini satın alıp tüketemeyebiliyor. Ancak bu bir sorun değil. Oldukça uygun fiyatlı protein oranı yüksek, sağlıklı bir çok besin mevcut. İlla her gün et yiyeceksiniz diye bir kural yok. Herkes kendi bütçesinin yettiğince beslenir, bunu sırf  "vücut yapıyorum ben" diyerek bütçenizi zorlayacak şekilde beslenmenize gerek yok. Önemli olan ne yediğinizden ziyade ne yemediğinizdir. Abur cubur, sigara veya alkol kullanmaya parası yetecek insanların hepsinin kaliteli beslenmeye ve mükkemmel bir vücut yapmaya yetecek parası vardır.

Önemli Not : Size burada "şu ana kadar hiç sigara içmeseydiniz şu kadar paranız olurdu ve belki onunla bir araba alabilirdiniz" gibi sözler söylemeyeceğim. Bu tamamen kendi seçiminiz. Ancak şunu unutmayın vücut geliştirme ile uğraşıyorsanız ve sigara kullanıyorsanız iki adım ileri bir adım geri gidiyorsunuz demektir.

Supplement Sorunu

Supplement fiyatlarının çok ucuz olduğu söylenemez ve bir çok öğrenci halinde iken spor yapan gencimiz bu supplementleri satın almayı hayal bile edemiyor. Ancak bu sporda supplementler olmazsa olmaz değildirler.  Örnekle açıklamak gerekirse; supplementleri arabalara takılan performans parçaları olarak tanımlayabiliriz. Onlar sayesinde arabanın performansı artar evet ama onlar olmadan da araba oldukça performansıdır ve onlar olmadan da araba gidişinden bir şey kaybetmez. Aynı şey vücut geliştirme içinde geçerlidir. Supplementler bize yardımcı olur, ancak onlar olmadan da güzel bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Uzun lafın kısası fitness zengin sporu değildir. Yapmak isteyen bir yolunu bulur, yapmak istemeyen ise bir bahane bulur.

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.