31 Mart 2016 Perşembe

BCAA Nedir?

fitness supplement kullanımı

Genel olarak ilaç gibi gözüktüğü için zararlı bir şey gibi algılanan supplement çeşitidir. Ama işin aslı öyle değildir. BCAA bir besin takviyesidir. Yediğimiz besinlerin içinde de bulunurlar. İlaç değildir.

BCAA; kasların onarımından gelişmesine kadar kas dokuları için her türlü desteği sunuyor olamasının yanı sıra, testesteron hormonunun salgılanmasını tetikleyerek kas kütlelerinin büyümesini sağlama, kas dokusu haricinde başka dokuları da onarabilme, antrenman esnasında vücudun kan şekerini dengeleme gibi bir sporcu için ihtiyaç duyulacak her türlü faaliyeti tek başına destekler.

Ancak en büyük etkileri kasların gelişimi üzerindedir. Protein tozu ile beraber kullanılması durumunda inanılmaz sonuçlar alabilirsiniz.

Ne Zaman Kullanılmalı?

Antrenmandan hemen önce 15 gr, antrenman esnasında 15 gr ve antrenmandan 2 saat sonra (tok karnına) 15 gr BCAA kullanımı kısa süre içinde gözle görülür etkiler sağlayacaktır. Ancak bu durum biraz maliyetli olabilir.BCAA'ların fiyatı biraz tuzludur. Maliyeti düşürmek için antrenmana başlamadan hemen önce 10 gr BCAA kullanımı ve antrenmandan sonra kullanılan whey proteini ile beraber 10 gr BCAA, yeterli olacaktır. Ancak ne şekilde yaparsanız yapın; antrenmandan hemen önce, 1 saat veya 30 dk. değil, hemen önce ve en az 10 gr BCAA kullanmış olun.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Not : BCAA ileri düzey vücut geliştirme için önerilir.

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.

3 yorum

ks kütlesinin yüzde 65 glutamin yüzde 25bcaa yüzde 8 taurin den oluşur..bcaa tek başın sihirli iksir değildir...gulutamin en önemli elemennitr

Merhaba. Blog gazetesinde blogunuzu görünce nihayet bir spor blogu dedim 😊. Bu yaziya da çok sevindim merak ediyordum. Demek ki bizler gibi evinde veya disarda sadece fit kalabilmek için sporunu yapanlarin almasi gerekmiyor. Ben protein tozu da kullanmiyorum.

Supplementlerin bir çoğu için aynı şey geçerli. Hiçbiri sihirli değil. Sadece besin takviyesi. Hepsi bu.