25 Aralık 2015 Cuma

Kalflar Nasıl Gelişir?

kalf kası

Kalf kasları ufak fakat çok zor gelişen bir kas grubudur. Bir çoğunuzun (bende dahil) bu kas grubundan nefret ettiğinden eminim. Özellikle genetik olarak kalfları zayıf olan sporcular, bu kas grubundan iki kat daha fazla nefret ediyordur. Bu yazımda kalflarınızı geliştirmenin en etkili yolunu size anlatacağım.

Birinci Çalışma Tekniğim

Hafif kilo çok tekrar : 15-25 arası tekrar ve yükselme hareketini yaparken seri bir şekilde, gerilimi düşürmeden yapmalıyız. Kalflarımızı bu şekilde çalışarak inanılmaz bir gerilime sokarız ve kaslarımız muazzam şekilde yanar. Yalnız yükselme hareketini yaparken, ayak parmaklarımızla tam inmeli - tam kalkmalıyız. Kısacası hareketin hakkını vermeliyiz.

baldır kaslarıİkinci çalışma tekniğim :

Ağır kilo az tekrar : Kilolarımızı arttırıyoruz, tekrar sayımızı 8-10 arası yapıyoruz.Özen göstermemiz gereken nokta; yükselirken parmak uçlarımızla 1-1,5 saniye bekliyoruz.Bunu aynı şekilde ayak parmaklarımızla inerken de yapıyoruz(aşağıda 1-1.5 saniye bekliyoruz). Zaten bu şekilde çalıştığımızda 8-10 tekrardan yukarı tekrar yapmamız imkansız hale geliyor ve kalflarımıza maksimum derecede şiddet uygulamış oluyoruz.

Favorim birinci çalışma sistemim olsa da, yine de kaslarımız sürekli aynı çalışma sisteminden sıkılacaktır. Bu yüzden kaslarımız sisteme doyduğun da, ikinci çalışma sisteminin önemi ortaya çıkacak. Bununla birlikte birinci çalışma sistemimizden aldığımız verimin devamını, ikinci çalışma sistemimizden alacağız. Ayrıca şu noktalar unutulmamalıdır ki; vücudunuzu en iyi tanıyan sizlersiniz, her iki çalışma sistemini de denemenizi öneriyorum. Denemelerinizin sonucunda, hangi çalışma sisteminin size daha çok yarayacağını fark edeceksiniz. Unutmayınız ki genetik faktörler, çalışma prensiplerinde de çok önemli yer teşkil eder.

Not : Isınma ve esneme hareketlerini asla küçümsemeyin. Ne yaparsanız yapın, hangi sistemi uygularsanız uygulayın, sakatlanma riskini göz arda etmeyin! 

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.