7 Nisan 2016 Perşembe

Yağ Yakıcı 10 Besin Önerisi

kilo vermek

Türk toplumu olarak yağlarımızdan bir hayli şikayetçiyiz. Toplumumuzda kilolu insanlar çok fazla ve bu kişiler her pazartesi diyete başlıyıp her salı "Aman.Ölümlü dünya" diyerek diyet programlarına uymamaktadır.

Bugün sizlere yağ yakmanızda yardımcı olacak 10 adet besin önereceğim.Bun besinler sayesinde fazla kilolarınızdan kurtulmak için ilk adımı atmış olacaksınız.Dolabınızda bu besinlere yer açın. Unutmayın ki fit vücuda giden yol mutfaktan geçer.

süzme yağsız yoğurtYağsız yoğurt : Günde üç öğün yağsız yoğurt yemek, vücudun hızlı bir şekilde yağ yakmasına yardımcı oluyor. Günlerini yağsız yoğurt yemeden geçirenlerin, özellikle bel bölgesinde kiloların daha çok toplandığı da biliniyor. Ayrıca içeriğindeki yüksek kalsiyum ve protein kiloların sağlıklı bir şekilde verilmesini sağlıyor.

besin takviyesi
Protein Tozu : Protein tozları sadece kaslara değil, kilo vermeye de yarıyorlar. Günde iki kere protein tozu karşımı içebilirsiniz. İster suyla için, ister yağsız sütle. Ayrıca %8'lik bir kas kütlesi artışı da görülüyormuş. Mübarek her işe yarıyor.

tulum peyniri
Köy Peyniri : Günde en az 200 gr. köy peyniri yiyin. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, 200 gr. köy peynirinin içinde tam 32 gr. protein ve kazein (sütteki protein maddesi) var. Bu iki madde sindirim sistemini çok iyi çalıştırdığı için hem kendinizi çok sağlıklı, hem de tok hissediyorsunuz. İçeriğindeki kalsiyum zenginliği de, yağ yakışında katalizör görevi görüyor.


dilim balık
Somon Balığı :  Hepimiz somon balığının beyni güçlendirdiğini biliyoruz fakat önemli bir özelliğini her zaman unutuyoruz. Balığın içindeki omega-3 kilo vermenize yardımcı oluyor. Diyet yapan insanların menüsünde kesinlikle bulunması gereken somon, bağışıklık sistemini de güçlendirici yapıya sahip. Metabolizmanızı hızlandırmak istiyorsanız, haftada iki veya üç kere somon yiyin.

gevrekKahvaltılık gevrek : Elbette, şekerli ve çikolatalı yuvarlak gevreklerden bahsetmiyoruz. Bizim önerilerimiz sporcuların vazgeçilmezi olan yulaf ve musli. Yapılan araştırmalara göre her sabah kahvaltısında bu tür gevrekleri yiyen insanların %78’i, bir sene içinde 14 kilo vermişler.


protein kaynağı
Yumurta : Yumurtaya ait kötü izlenimi geçmişte bırakın ve beyaz mucizenin tadına bakın. Günde üç adet yumurta yiyerek 12 hafta içinde kas ve yağ ölçüsü bakımında çok güzel bir vücuda sahip oluyorsunuz. Doz olarak iki yumurta tercih edenlerin bu faydaları görmedikleri ispatlanmış. Kahvaltı, öğle yemeği ve sadece acıktığınızda yemeyi tercih edin, akşam geç saatlerde uzak durmakta fayda var.


mercimek çorba
Çorba :  Günde en az bir kâse çorba için. 2001 yılının son çeyreğinde yapılan bir araştırma gösterdi ki, haftada beş kez çorba içen insanların vücudunda yağ oranı gayet düşük. Özellikle mercimek çorbası içmenizde fayda var. Protein oranı çok yüksek.


kırmızı portakal
Greyfurt : Günde üç kez yarım greyfurt yiyin. İçeriğinde bolca bulunan C vitamini, yağ kütlesinin etkisini hatırı sayılır ölçüde azaltıyor. Louisiana Üniversitesi çalışanları, düzenli greyfurt meyvesi tercih edenlerin 12 hafta sonunda 2 kilo verdiğini söylüyorlar. Fakat ekşiliğine aldırmadan yemeniz gerekiyor, üzerine kesinlikle şeker atmadan yiyin.


kuruyemiş
Antep fıstığı : Günde bir veya iki avuç Antep fıstığı yemelisiniz Aldığınız kaloriyi unutun, içindeki protein fazlası sizi gerçekten çok mutlu edecek. Fakat yararları sadece bununla kalmıyor. Antep fıstığının direkt kan şekerine müthiş bir faydası var. Kan şekerinin düşmesini engellediği için daha az yemek yiyor ve dolayısıyla ince kalmanızı sağlıyor. Kısacası sabah kahvaltısıyla öğlen yemeği arasında bir avuç götürün, diğer avucu ise akşamüstü yiyin.


bitkisel protein
Fasulye : Öğünlerinizin herhangi birinde bir kaşık fasulyeye kesinlikle yer verin. Böbreklere olan faydasının yanında, kan şekerine uyguladığı başarılı tempoyla iyi bir kilo kaybına ve güçlü, sağlıklı, zinde bir bedene sahip olmanızı sağlıyor. Fasulyenin yararları saymakla bitmiyor. Bir diğer adı “sihirli değnek” olan fasulyeyi, özellikle spor yapan insanlar bolca tüketmeli!

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.